La Casa

Al mig del centre històric de Les Borges Blanques es troba Casa Benet, construïda a finals del segle XV començaments del segle XVI.

Al llarg de la seva història ha tingut diferents usos, els més destacats serien que va ser ajuntament i molí d’oli, on encara se’n conserven els dos cubs d’oli, cisternes de rajola catalana d’uns 5 mil litres cada un, i l’estable i presó que avui en dia està adaptat per al celler de vins del restaurant.

Una casa plena de detalls històrics per tots els racons, com son els festejadors, petits bancs situats a la part interior de les finestres del primer pis i una majestuosa escala que deixa boca-badats tots els que la veuen.

La casa ha sofert diferents modificacions i reformes, de les més importants van ser les del 1996 on va passar a les mans d’una altra branca Benet, la família Benet Rebull, on es va adaptar l’edifici per ha hostalatge on també es va fer la restauració de la façana dirigida per part d’Eduard Benet, un dels fills de la casa.

L’última reforma important ha set la construcció de l’ascensor (2016) que uneix totes les plantes de l’edifici

Obert el juny del 2003, als baixos on anteriorment formava part del molí d’oli ara hi ha el Restaurant Hostal Benet. Un petit restaurant d’unes 20 places portats per la Silvia Castelló a la sala i pel Xavier Benet Rebull a la cuina, impregna la bona gastronomia, els plats ben elaborats, el bon servei i productes de la terra, un maridatge exquisit amb els millors vins i olis de les Garrigues i les hortalisses moltes d’elles cultivades al seu propi hort, es convinent per esdevenir un referent de cuina actual a les terres de Lleida.